Όλα ξεκίνησαν το 1982…

…όταν ο Χρήστος Μητσίδης άνοιξε τις πόρτες του πρώτου ζαχαροπλαστείου Θεσσαλονίκη στην Καλλιθέα της Αθήνας. Μετά από μια στάση στη Νέα Φιλαδέλφια το 1987, το ζαχαροπλαστείο Θεσσαλονίκη βρήκε τον δεύτερο συνεργάτη του Γιώργο Χρυσανθίδη το 1989 και τον μόνιμο τόπο του στο Μενίδι το 1990.

Το 2013 ο Χρήστος έδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Σπύρο, ο οποίος είχε μόλις ολοκληρώσει μια εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Η οικογενειακή παράδοση και αγάπη για τη ζαχαροπλαστική, η εμπειρία σε νέες μεθόδους και οι φρέσκες ιδέες έδωσαν νέο χαρακτήρα στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα να ανανεώνεται και να δημιουργεί.

Σπύρος Μητσίδης

Σπούδασε ζαχαροπλαστική στη Γαλλική σχολή Chef D’ Oeuvre. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε τρεις ακόμα σχολές ζαχαροπλαστικής και παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια σε Στρασβούργο, Παρίσι, Λιλ, Βρυξέλες. Στάση έκανε και στην Ιταλία όπου ειδικεύτηκε στο ιταλικό Gelato.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα ζαχαροπλαστεία. Όταν αποφοίτησε από τη Chef D’ Oeuvre ξεκίνησε να εργάζεται σε ξενοδοχεία, και τη δεύτερη σεζόν έγινε Sous Chef στο ξενοδοχείο A.K.S. στο Πόρτο Χέλι.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως Pastry Chef στο Πόρτο Ύδρα για δύο χρόνια και στη συνέχεια στο Meli Palace της Grecotel στην Κρήτη.

Από το 2013 έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, όπου δίνει τον προσωπικό του χαρακτήρα στις δημιουργικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε.